Bilgiler
HASTANE ACÄ°L KOD SÄ°STEMÄ° | BEYAZ KOD | MAVÄ° KOD |PEMBE KOD|

Sağlık sektöründeki acil durum kodları... Beyaz kod nedir? Mavi kod nedir? Pembe kod nedir?



Tüm dünyada farklı acil durumları yönetmek için çeÅŸitli araçlara ihtiyaç duyulmuÅŸ ve bunlara yönelik bir takım sistemler geliÅŸtirilmiÅŸtir.  

Ülkemizde hastanelerde renkli kod sistemlerinin kullanımı yakın zamanda gündeme gelmiştir. T.C. Sağlık Bakanlığı Performans ve Kalite Dairesi Başkanlığı’nın çalışmaları ile ülkemizde hizmet kalite standartları kapsamında, 2008 yılında erişkin resusitasyonu için mavi kod, 2009 yılında çocuk kaçırma için pembe kod, 2011 yılı Temmuz ayında ise sağlık çalışanına yönelik beyaz kodun da hayata geçmesi ile 3 farklı renkli kod uygulaması başlatılmıştır. Hastanelerimizde farklı renkli kod sistemleri kullanılmaması, bu konuda ülkemiz dışında yaşanan karmaşadan şimdilik bizleri uzak tutmaktadır. Halen ülkemizde mavi, pembe ve beyaz kod uygulamaları dışında üzerinde ortaklaşılmış hastane acil kod sistemleri bulunmamaktadır.






Sağlık Bakanlığı’nın hastane afet planları ve afetlerde sağlık hizmetleri üzerinde çalışmaları halen devam etmekte, bu kapsamda hastanelerde hazırlanacak hastane afet planları içerisinde yeni kod sistemlerinin kullanılması gündeme gelecektir.

Tüm dünyada farklı acil durumları yönetmek için çeşitli araçlara ihtiyaç duyulmuş ve bunlara yönelik bir takım uyarıcı sistemler geliştirilmiştir. Bu amaçla en yaygın kullanıma sahip olan araçlardan birisi de renkli kodlardır.

 

Renkli kodlar, belirlenmiş olan acil duruma göre;


- Hastane çalışanlarını haberdar etmekte
- Risk durumunda iletişime olanak tanımakta
- Kısa ve net mesaj vermekte
- Doğru müdahale için zaman kazandırmakta
- Panik oluşmasına engel olmakta
- Acil durumlara hazırlıklı olmayı mümkün kılmakta
- Hasta ve çalışan güvenliğini sağlamaktadır
Hemşire Çağrı Sistemi, hastanın hemşireyi çağırmak için odadan, yataktan veya WC’ den bir butona basıldığında merkeze bir uyarı düşmesini sağlar. İlgili kat ve oda numarası, hemşirelerin koridordayken görebileceği panellere yansır ve hemşire acil müdahale için zaman kaybetmeden hasta odasına gider.

Kod uygulaması olarak bilinen sistemler ise,
 Beyaz Kod, Mavi Kod ve Pembe Kod uygulamalarını içerir. Ulusal Renkli Kodlarda (URK) yer alan her bir renkli kod için ayrı ortak bir numara belirlenmek suretiyle ulusal düzeyde uygulamada ortak bir dil oluÅŸturulmuÅŸtur.
Numaralar kodların baş harflerine uygun olarak alfabetik sırayla verilmiştir.

Beyaz kod (1111): Hastanelerde çalışanlara yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan acil durum yönetim aracıdır.

Mavi kod (2222):  Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini saÄŸlayan acil durum yönetim aracıdır. ÇoÄŸunlukla kalbin durması (kardiyak arrest) durumundaki hastaya müdahalesini mümkün kılmaktadır.

Pembe kod (3333): Hastanede servislerde tedavi için bulunan bebek veya çocuk hastayı kaçırma girişiminin veya kaçırma durumunun tespit edilmesi halinde uygulanan acil durum yönetim aracıdır.

Bu kodlar hastanenin herhangi bir yerindeki telefondan tuÅŸlandığında, Ã¶nceden planlanmış birimlere bilgi gitmekte ve hastane bu sayede ilgili olaya anında müdahale edebilmektedir.


Aker telekom olarak bize danışabilir,kod sistemi hakkında bilgi alabilir.İstekleriniz ve mevcuttaki telefon santral sisteminize uyarlanabilecek hastane acil kod sistemi fiyatı alabilirsiniz.

AKER TELEKOM LTD.ÅžTÄ°
0212.216 62 63 PBX
0212.216 60 92 FAKS
aker@akertelekom.com.tr




          




ETÄ°KET:
hastane acil kod sistemi,hastane acil kod programı,beyaz kod-mavi kod-pembe kod,hastane acil kod,HASTANE ACİL KOD PROGRAMI,hastane pembe beyaz mavi kod nedir? acil kod sistemi nedir? hastane acil kod sistemleri,hastane acil kod fiyatı,acil kod sistem fiyatı,HASTANE ACİL KOD SUNUCUSU,
 
AKER TELEKOMÃœNÄ°KASYON HÄ°Z.LTD.ÅžTÄ° © 2024
Bu site Web tasarım Market tarafından tasarlanmıştır.
Göster Mobil Sürüm / Masaüstü